Esittely

Hyvä lukija, ensimmäiseksi toivotan sinut tervetulleeksi, olitpa sitten tarkoituksella tullut tai vahingossa eksynyt paikalle!

Tervetuloa tänne meille, Melkein maalle!

Melkein maalla on blogi, joka keskittyy elämänlaatuun ja elämäntyyliin poimien parhaita puolia maalla asumisesta kaupungin kupeessa. Laita siis jalkaan villasukat ja lantsarit, ja ota rennosti.

Kirjoitan kaikesta, mikä on minulle tärkeää tai inspiroi. Ehkä jostain muustakin.

En elä elämääni blogia varten, bloggaan eletystä elämästä.

Blogi on makasiinityyppinen lifestyle-blogi, jos se nyt pitää jotenkin määritellä. Helpompaa on kertoa ne lähtökohdat, joista blogia kirjoitan.

Blogin nimi, ”Melkein maalla”, kertoo kaiken olennaisimman siitä, mistä blogini lähtee liikkeelle. Kirjoitan asioita, jotka liittyvät elämänlaatuun, sisältöön ja elämäntyyliin maaseudun rauhassa, kuitenkin vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Olemme melkein maalla, mutta emme kuitenkaan. Valtaosa täällä asuvista sukkuloi kaupunkiin töihin, kuten mekin. Itse teen tosin tällä hetkellä hyvin paljon etätöitä kotoa käsin.

Mutta koti on maalla kaikilla mahdollisilla kriteereillä: pihaan kuuluu omaa niittyä ja metsää, ja hevosia kulkee pihan editse joka päivä. Lähimpään heinäpeltoon on alle 100 metriä matkaa pihaltamme. Tänne ei tule vesijohtoja, eikä täällä ole katuvaloja. Lähimpiin kauppoihin on 10 ja 14 km. Katselen ikkunastani joutsenia, pihamme on täynnä peuroja, ja kotikadullamme on nähty susia. Ympärillä on kylämäinen yhteisö naapureita, jotka tarjoavat sekä sosiaalista verkkoa, että turvaverkkoakin, niin kuin maalla on tapana.

Täällä on tilaa ja mahdollisuuksia tehdä kaikenlaisia asioita, joita rakastan. Jos jossain on mahdollisuus hyvään elämään, niin se on juuri täällä. En kuitenkaan pyri muokkaamaan elämäntyyliäni mihinkään muottiin. Viihdyn täällä, ja teen mitä tykkään. Voin kasvattaa ruokaa ja kukkia omassa puutarhassani, kokata ja säilöä, tehdä käsitöitä, kunnostaa huonekaluja, mitä vain. Näistä asioista haluan kirjoittaa.

  TARKKAILIJA maalta esittäytyy

Kirjoittajasta

Olen nelikymppinen nainen Uudeltamaalta, koulutukseltani TkT ja työskentelen tutkimuksen parissa. Harrastan ratsastusta omalla hevosella, melon kajakilla, kirjoitan hirveän pitkiä vastausviestejä ystävilleni, kuuntelen äänikirjoja, neulon, ja inspiroidun helposti asioista, joissa yhdistyy luova tekeminen ja hyöty.

Kolmihenkiseen perheeseemme kuuluu ihmisten lisäksi lemmikkejä. Meillä on kolme sisäkissaa, ja olemme eläinrakkaita ihmisiä. Minulla on oma hevonen, joka asuu yksityistallissa (ei meillä kotipihassa). Jos saisin päättää, meillä olisi myös kanoja ja lampaita, mutta kun töitäkin täytyy ehtiä tekemään.

Tämä ei ole petrheblogi. En keskity lasten kasvatukseen, perhedynamiikkaan ja sen sellaiseen. En ole ikinä edes jaksanut seurata tämän genren medioita. En kirjoita blogia äitinä tai vaimona, vaan omana itsenäni.

Tämä blogi on muhinut mielessäni useita vuosia siitä asti, kun muutimme maalle. Sairastin keväällä SARS-CoV-2-viruksen, eikä elämäni ole ollut sen jälkeen entisellään. CoViD-19 on hyvin kokonaisvaltainen kokemus ja ajankohtainen aihe, josta haluan kirjoittaa. Siinä oli aikaa miettiä, mistä elämässä oikeasti on kyse: ei ainakaan odottamisesta ja sitkuilusta.

Liity mukaan ja seuraa blogia. Minua ilahduttaa erityisesti jos osallistut keskusteluun tai jaat sinua puhuttelevan kirjoituksen somessa.

Saara

One Comment

Osallistu keskusteluun